ADAX SYMPHONY – sistem de comandă central cu reglare prin radiofrecvenţă

 

 

ADAX SYMPHONY – sistem de comandă central cu reglare prin radiofrecvenţă

 

 Sistemul de comandă central cu reglare prin radiofrecvenţă a fost elaborat pentru gama de produse Adax Multi. Cu ajutorul unui aparat de telecomandă, montabil pe perete şi un termostat apt de recepţionarea semnalelor radio, montat în aparate, se poate realiza un sistem de reglare energoeficient, programabil după plac. Symphony permite programarea individuală pentru 16 zone diferite de încălzire, făcând posibil reglajul pe fiecare oră a unei perioade de şapte zile, interval prevăzut pentru programare prealabilă.

În afara reglării termostatelor, Symphony mai poate temporiza deschiderea resp. închiderea a 8 relee – tot cu comandă prin radiofrecvenţă –  (de ex. iluminarea din exterior, încălzirea motorului, alte aparate electrice). Instalarea sa nu necesită activitate specială de electrician, deoarece sistemul conţine exclusiv soluţii fără fir.    

                          

              Economie de energie cu sistem de încălzire împărţit în zone

Dacă încălzim doar acele încăperi ale clădirii, care sunt utilizate în perioada respectivă, controlând în acelaşi timp şi funcţionarea celorlalte instalaţii electrice,  obţinem economii de energie considerabile. Pe lângă acestea, Symphony oferă multe alte avantaje. Printre altele:

 nu există pierderi de căldură prin conducerea căldurii dintr-o încăpere în alta

cheltuieli de întreţinere reduse

 flexibilitate în cazul transformării, renovării sau extinderii locuinţei

sistem de încălzire excepţional pentru casele pasive sau utilate cu surse de energie regenerabile

Elementele sistemului Adax Symphony:

 

CTA – emiţător de semnal central:

 

 

 

Este capabil de a regla 24 zone cu ajutorul semnalelor radio (16 zone de încălzire, 8 de alt tip).

Se programează uşor, în mod interactiv. CTA pune întrebări, iar Dumneavoastră răspundeţi prin simpla apăsare a butoanelor. Structura meniului este simplă, seamănă cu cea a telefoanelor mobile, fiind accesibilă, printre altele, şi în limba engleză. Dacă este necesar, programul reglat poate fi suprascris printr-o simplă apăsare de buton (de ex. dacă doriţi să rămâneţi acasă şi pe perioada reglată la temperatură scăzută). Este exclusă posibilitatea interferenţei cu alte sisteme, deoarece fiecare sistem dispune de o codare individuală.

CRA – termostatul radiocomandat:

Este termostatul panourilor ADAX Multi, comandat prin radiofrecvenţă. Reglează temperatura camerei respectiv a zonei de încălzire pe baza informaţiei primite de la emiţătorul de semnal central.

COA-e – releu cu radiocomandă şi 2 buc. racorduri de reţea        

Se conectează respectiv deconectează conform instrucţiunilor emiţătorului de semnal central. Poate fi folosit până la maxim 10A curent absorbit.

    

CFA – termostat cu radiocomandă pentru  încălzirile prin pardoseală:

Termostat montabil pe perete, conceput pentru reglarea temperaturii camerelor şi încăperilor neechipate cu panouri Adax. Primeşte instrucţiunile tot de la emiţătorul de semnal central CTA, şi pe baza lor reglează alimentarea cu tensiune a încălzirii electrice prin pardoseală (legat în sistemul închis), asigurând astfel obţinerea temperaturii dorite.    

    GSMA – modul GSM pentru accesarea de la distanţă a lui Symphony

GSMA este un releu de recepţie-emisie GSM, care – racordat la unitatea emiţătorului de semnal central CTA – face posibilă o comunicare bilaterală prin SMS între sistemul Symphony şi telefonul Dumneavoastră mobil. În afară de aceasta, GSMA poate fi conectat la un sensor termic exterior sau chiar la sistemul de alarmă al domiciliului Dumneavoastră.  

 

 

Nordinova.ro

Comfortheat.ro

 Da un LIKE paginii noastre pe facebook si primesti automat un discount de 2 %